top of page

Webinář: Digitální bezpečnost pro školy


Dalším webinářem pro školy, jsme se zaměřili na téma Digitální bezpečnost. (Článek obsahuje odkaz na kompletní záznam)

Je to něco, co nás všechny moc nepálí, ale jen do té doby, než i my sami zakusíme jaké to je, když nám někdo odcizí hesla k našim on-line službám, platebním kartám, anebo bankovnímu účtu. To už je ale bohužel pozdě a proto bychom se chtěli v iSkolstvi.cz zaměřit na osvětu digitální bezpečnosti právě tehdy, kdy se nám nic takového ještě nestalo.

27.3.2020 jsme uspořádali webinář na téma Digitální bezpečnost pro školy

Lektor: Jan Kučeřík

Hesla a zase ta hesla. Přihlašujete se do e-mailu, školního systému, Google účtu a celé řadě jiných služeb včetně sociálních sítí? Pak tento bezplatný webinář je určen právě vám!

Kurz je určen pro vedení školy a pedagogické pracovníky. Cílem kurzu je seznámení s pojmem digitální bezpečnost. Ukážeme si různé scénáře z každodenního života, kdy narážíme na problematiku digitálního zabezpečení, ochrany svých dat a svého soukromí. Seznámíte se s bezplatnými aplikacemi a řešeními pro tvorbu a správu vašich hesel. Všechny představené aplikace a řešení budete moci využívat napříč všemi běžnými platformami jako Windows, macOs, Android a iOS.

Webinář jsme koncipovali tak, abyste mohli využívat pokud možno bezplatných služeb a řešení, které jsou určeny pro všechny typy zařízení tedy: Windows, macOS, Google a také iOS. Naučíte se jak spravovat hesla, jaké webové stránky nejsou bezpečné, co je to VPN, anebo jak si usnadnit práci s vyplňováním on-line formulářů. S digitální bezpečností je to stejné jako s ochranou našeho zdraví. Když dbáme základních hygienických návyků a doporučení, je riziko onemocnění výrazně nižší! Pro ty z vás kteří se již z kapacitních důvodů do webináře nemohli registrovat, jsme připravili kompletní video záznam. Navíc jsme pro vás na všechna témata, která na webináři popisujeme, připravili podrobné video návody, které by vám měly se zavedením základních návyků digitální bezpečnosti pomoci. Záznam z webináře: Kompletní záznam webináře a detailní video návody jak postupovat v jednotlivých krocích, naleznete na tomto odkazu naší Vzdělávací podpory. Klikněte na ikonu Video návody a poté vyberte Digitální bezpečnost nejen pro školy.

Nejbezpečnější heslo je takové, které si ani Vy sami nemůžete zapamatovat.

Připravujeme pro vás i další bezplatné webináře jako třeba práce s webovou aplikací Kahoot a další. Sledujte proto naše sociální sítě twitter, facebook a náš web, kde zveřejníme nové akce v kalendáři kurzů. Mezi našimi standardně placenými kurzy je vždy rozpoznáte podle názvu Webinář a tyto budou pro vás vždy zdarma! Záznamy z webinářů




48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page