top of page

Webinář: Kahoot! Soutěživé kvízy pro on-line výuku

My nezastavujeme a máme tu další webinář na téma Kahoot! Soutěživé kvízy pro on-line výuku. (Článek obsahuje odkaz na kompletní záznam)




Libor Klubal

 

Je v pedagogickém prostředí dobře známá osobnost. Mimo poměrně dlouhý výčet jeho dosavadních zkušeností je také profesionálním trenérem aplikace Kahoot! Sám tuto aplikaci používá v hodinách své výuky jako rychlou, a především zábavnou formu kvízů, anebo ještě lépe zopakování si probírané látky. Žáky tato forma „testů“ baví a je jimi velmi pozitivně vnímána oproti běžné formě testování na kterou jsme dnes zvyklí. Tato aplikace přináší zcela jiný rozměr a zapojení studentů do výuky. Dalo by se bez nadsázky říci, že takto vypadá škola hrou. Zábavné pojetí aplikace nedává žákům prostor k pasivitě.


Webový nástroj Kahoot asi spousta z vás zná a kdo ho ve výuce použil, určitě si pamatuje na velmi živé reakce dětí. Jak ale tento nástroj využít v situaci, kdy děti ve třídě nemáte? Jde to velmi jednoduše.

Kahoot totiž toho umí mnohem víc a jednou z funkcí je i možnost spustit kvíz v režimu vzdáleného přístupu. Žáci tak soutěží, ale každý v čase, který mu vyhovuje. Podíváme se však také na to, jak rychle sestavit kvíz z již předem připravených otázek. Provedeme vás tak celým postupem od založení účtu, vytvoření kvízu, jeho spuštění, a nakonec i vyhodnocením.

Pro ty z vás, kteří se již z kapacitních důvodů do webináře nemohli registrovat, jsme připravili kompletní video záznam. Navíc jsme pro vás na všechna témata, která na webináři popisujeme, připravili podrobné video návody, které by vám měly se zavedením základních návyků digitální bezpečnosti pomoci.

Záznam z webináře: Kompletní záznam webináře a detailní video návody jak postupovat v jednotlivých krocích, naleznete na tomto odkazu naší Vzdělávací podpory. Klikněte na ikonu Video návody a poté vyberte Kahoot!

Kahoot! ve výuce vám přinese požadovanou zpětnou vazbu a žákům nadšení ze zcela odlišného rozměru vašeho přístupu.

Připravujeme pro vás i další bezplatné webináře. Dalším v řadě bude pokračování oblíbeného webináře s Vojtou Gybasem na téma Book Creator II. Sledujte proto naše sociální sítě twitter, facebook a náš web, kde zveřejníme nové akce v kalendáři kurzů. Mezi našimi standardně placenými kurzy je vždy rozpoznáte podle názvu Webinář a tyto budou pro vás vždy zdarma!

316 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page