top of page

Webinář: Tvoříme výukové učebnice v Book Creator


V pořadí třetím webinářem v řadě se podíváme na aplikaci Book Creator a tvorbu interaktivních knih. (Článek obsahuje odkaz na kompletní záznam)


Vojtěch Gybas

 

Jako ambasador aplikace Book Creator jsem si pro vás spolu s iŠkolství připravil webinář zaměřený na tvorbu interaktivních knih právě v aplikaci Book Creator. Práce v internetovém prohlížeči Google Chrome, Safari, Microsoft Edge umožňuje vytvářet knihy na bázi cloudového principu. Kdekoliv se na webovou stránku přihlásíme, máme k dispozici své knihy, můžeme je editovat, prezentovat, pracovat s nimi.

Výborná je také verze pro iPad, kterou aktivně využívám již 6 let. V tomto případě pak vytváříme knihy, které máme umístěny pouze v našich iPadech, avšak i tyto můžeme následně sdílet a publikovat v režimu online.

V tomto webináři budu pracovat na webové stránce Bookcreator.com, kde si ukážeme základní práci s touto skvělou aplikací. Tuto aplikaci můžeme použít napříč vzdělávacím systémem, záleží pouze na tom, jakým obsahem naše interaktivní knihy obohatíme.

Já osobně ji používám jako nástroj, kdy vytvářím knihy pro vás učitele, nebo jako nástroj tvorby knih pro žáky. Aplikaci lze však také perfektně využít i jako nástroj tvorby žáků. Aplikace Book Creator je pro webové rozhraní zdarma s omezením do 40 knih. Knihy můžete vytvářet nejen ve webovém prostředí vašeho počítače, ale přímo také v iPadu. Aplikace pro iPad stojí 150 Kč.

Pro ty z vás kteří se již z kapacitních důvodů do webináře nemohli registrovat, jsme připravili kompletní video záznam. Navíc jsme pro vás na všechna témata, která na webináři popisujeme, připravili podrobné video návody, které by vám měly se zavedením základních návyků digitální bezpečnosti pomoci.

Záznam z webináře: Kompletní záznam webináře a detailní video návody jak postupovat v jednotlivých krocích, naleznete na tomto odkazu naší Vzdělávací podpory. Klikněte na ikonu Video návody a poté vyberte Book Creator.

Ty nejlepší učebnice, které můžete svým žáků dát, jsou ty, které spolu s nimi vytvoříte sami.

Připravujeme pro vás i další bezplatné webináře jako třeba práce s webovou aplikací Kahoot a další. Sledujte proto naše sociální sítě twitter, facebook a náš web, kde zveřejníme nové akce v kalendáři kurzů. Mezi našimi standardně placenými kurzy je vždy rozpoznáte podle názvu Webinář a tyto budou pro vás vždy zdarma!

296 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page