top of page

Webinář: On-line výuka za pomocí Google Classroom


(Článek obsahuje odkaz na kompletní záznam)

V této nelehké situaci, která nás zastihla v podobě koronaviru, jsme se v iSkolstvi.cz rozhodli podat pomocnou ruku těm školám, které doposud nemají nástroje pro řešení vzdálené výuky. Ve spolupráci s našimi lektory, jsme připravili sérii webinářů na téma zavedení on-line výuky na škole.

Pomoci jsme chtěli především těm školám a pedagogům, které s touto problematikou teprve začínají a z obecných návodů a zdrojů na internetu pro ně není vždy snadné se v tomto prostředí zorientovat. V našem webináři se zaměřujeme na multi platformní řešení. On-line výuku tedy můžete spustit na PC Windows, macOS, Google a také iOS.


Ve dnech 19.3. a 20.3 2020 jsme uspořádali webináře na téma Google Classroom: Výuka pro začínající školy.


Jak připravit školu na zavedení Google Classroom (19.3. 8:30 – 9:30) Libor Klubal, Patrik Kavecký Určeno pro školy, které nemají v současné době nastaven systematický způsob komunikace učitelů a žáků, popřípadě využívají pouze e-mailovou komunikaci. Cílem je předat účastníkům jasný návod na jednoduché a rychlé nastavení systému pro předávání materiálů a získávání zpětné vazby od žáků pomocí nástrojů Google.


Online výuka na 1. stupni ZŠ (19.3. 10:30 – 11:30) Libor Klubal, Bára Meskařová Představíme jednoduché a rychlé řešení pro komunikaci mezi učitelem a žákem na nižším stupni ZŠ. Získáte návod na zřízení elektronické nástěnky pro předávání materiálů a návod pro vytvoření online sešitu pro komunikaci s každým žákem nebo rodičem.

Základní nastavení a ovládání Google Classroom (20.3. 8:30 – 11:00) Patrik Kavecký, Jitka Rambousková Určeno pro úplné začátečníky v práci s Google Učebna. Zaměříme se na představení základních postupů, které potřebujete pro nastavení a zvládnutí výuky na dálku. Naučíte se předat žákům materiály pro výuku (prezentace, textové materiály, odkazy, videa) a dále pak získat od nic zpět jejich práci.

Webináře a především postupy zavádění on-line výuky jsme koncipovali tak, aby byly co nejjednodušší a rychle aplikovatelné. V našich návodech se tak zaměřujeme na jednoduchá nastavení Google prostředí, které se opírá o soukromé účty uživatelů. Je potřeba zmínit, že tím pravým řešením a 100% funkčním nástrojem je Google Suite pro školy. Ten nicméně není možné v momentálních podmínkách, ve kterých se nacházíme, rychle a jednoduše implementovat.

Celkem se na všechny webináře přihlásilo více než 300 posluchačů ze základních škol a vydrželi s námi od čtvrtku rána až do pátečního poledne.

Pro ty z vás kteří se již z kapacitních důvodů do webináře nemohli registrovat, jsme připravili kompletní video záznam z obou školících dnů. Navíc jsme pro vás na všechna témata, která na webináři popisujeme, připravili podrobné video návody, které by vám měly se zavedením on-line výuky výrazně pomoci.

Záznamy z webináře: Kompletní záznam všech webinářů a detailních video návodů jak postupovat v jednotlivých krocích, naleznete na tomto odkazu naší Vzdělávací podpory. Klikněte na ikonu Video návody a poté vyberte Online výuka pro začátečníky pomocí nástrojů Google. Témata jsou řazená do sloupců dle jednotlivých webinářů.

Připomínáme, že se jedná o zcela funkční a bezplatný návod na okamžitou implementaci on-line výuky, nicméně doporučujeme po opadnutí nastalé krize převést vaši školu na G-Suite. S tímto vám v iSkolstvi.cz umíme také pomoci a v rámci našich DVPP akreditovaných kurzů přijet za vámi do školy a kompletní systém včetně metodiky a ukázky výuky nastavit.

Proběhly i další bezplatné webináře jako třeba digitální bezpečnost a další. Sledujte proto naše sociální sítě twitter, facebook a náš web, kde zveřejníme nové akce v kalendáři kurzů. Mezi našimi standardně placenými kurzy je vždy rozpoznáte podle názvu Webinář a tyto budou pro vás vždy zdarma!

Závěrem chceme tímto poděkovat vám pedagogům, kteří chcete posouvat své hranice vzdělávání v oblasti digitální gramotnosti a velký dík našim lektorům: Libor Klubal, Bára Meskařová, Patrik Kavecký a Jitka Rambousková, kteří pro vás tuto akci připravili!


49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page